Betalparkering införd på Fjällnora

Från och med i fredags så kostar det plötsligt tjugo kronor att parkera vid Fjällnora friluftsområde öster om Uppsala. Det är fritids- och naturvårdsnämnden i Uppsala kommun som bestämt detta.

En solig dag så brukar det stå hundratals bilar uppradade på en äng vid ingången till Fjällnora friluftsområde några mil öster om Upsala. Anläggningen drivs av Uppsala kommun och är ett mycket populärt utflyktsmål för badsugna uppsalabor. Tidigare har det varit gratis att parkera vid anläggningen men sedan igår har det alltså blivit ändring på det.

Det är fritids och naturvårdsnämnden i Uppsala kommun som bestämt det. Ordförande i nämnden är vänsterpartisten Ilona Szatmari-Waldau.

- Vi gör det här för att få in fler intäkter till skötsel av friluftsanläggningen och så för att få ordning på parkeringen. Det kommer alltså att vara parkeringsvakter där varje dag.

- Men vad säger du till barnfamiljer vars kanske enda gratisnöje precis försvann?

- Ja tjugo kronor är inte så mycket, men visst vill man åka dit fler gånger så kan det bli en del. Men man kan ju åka kollektivtrafik dit eller kanske nån gång ta Lennakatten.

Tilläggas ska att Lennakatten är något dyrare än tjugo kronor, närmare bestämt 120 kronor för en familjebiljett.