Rättspsykiatrisk undersökning för knivmördare

Det kommer att gemomföras en rättspsykiatrisk undersökning på den 50-årige man som idag stod åtalad vid Uppsala Tingsrätt för det brutala knivmordet på sin 23 år yngre hustru i Uppsala i juni i år.

Det var i början av juni som en 27-årig kvinna hittades död i sin lägenhet i Kvarngärdet i Uppsala, knivhuggen bland annat i halsen. Polisen hade kallats till platsen efter att hennes 50-årige man hade larmat grannarna, och idag stod han alltså åtalad för mord vid Uppsala Tingsrätt.

Under rättegången läste åklagaren Elin Blank ur förundersökningen om när polisen kom till platsen. Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna och menar att knivhugget i halsen uppkom då han försökte försvara sig då kvinnan plötsligt anföll med en kniv. Hur resten av skadorna uppkom kunde han inte svara på.

Överläkaren Lars Eriksson som undersökte den döda kvinnan menade att kvinnan inte kunnat tillfoga sig de övriga skadorna själv.

Under rättegången läste också rätten upp Frivårdens yttrande om fallet där Frivården föreslog en rättspsykiatrisk undersökning av mannen, vilket rätten också beslutade ska ske innan man tar upp rättegången igen om ungefär en månad.

Kontakta reportern
oskar.kollberg@sr.se