Siriusspelare kallades "neger" under träningsmatch

En fotbollspelare från uppsalalaget IK Sirius blev kallad för ”neger” av både spelare och tränare från laget Skiljebo SK. Nu har händelesen anmälts till Svenska fotbollförbundet.

Det var under en träningsmatch i Västerås i helgen som Sirius-spelaren Dauoda Sall utsattes för de rasistiska påhoppen.

- Jag hörde det som sades på plan av en spelare. Mina lagkamrater påpekade för mig att även tränaren hade någonting i likhet med ”ta ut den fär jävla negern”, säger Dauoda Sall.

Det var efter en tilltrasslad fripsparkssituation vid Sirius mål som Dauoda Sall först blev kallad neger av en Skiljebospelare, något som inte uppmärksammades av domaren. Däremot så hade linjedomaren hört vad Skiljebos tränare Sven-Erik Käll sagt - och Sven-Erik Käll blev också utvisad för sitt uttalande.

Det straff som eventuellt Skiljebos tränare kan vänta sig är normalt böter, men det kan också bli avstängning - vi har sökt tränaren och Skiljebos styrelseordförande för en kommentar, men utan resultat - och för fotbollspelaren Dauoda Sall så är rasistiska påhopp inget nytt.

- Man får ofta hära ”apa”, ”klattra upp i trädet”, och så vidare. Men att spelare säger något sådant är inte ovanligt. Det är ju för att psyka en på plan, säger Dauoda Sall.