10 års fängelse för knarksmuggling

Det blev 10 års fängelse för den Uppsalabo som tillsammans med en Borlängebo smugglat heroin, när domen i Falu Tingsrätt kom vid 11-tiden idag.
Den 38-åring som kommer från Uppsala fungerade som knarkkurir mellan Sverige och Norge, hans kumpan, en 34-årig man från Borlänge misstänks ha varit den som organiserade smugglingen. Tillsammans smugglade de mer än ett halvt kilo heroin mellan länderna. Drogerna skulle på gatan ha inbringat mer än två och en halv miljon kronor. Männen åtalades efter en omfattande utredning där både Norsk och Svensk polis under lång tid spanade på männen och oxå använde telefonavlyssning. 10 års fängelse är ett ovanligt långt straff för narkotikasmuggling, och rätten har därmed alltså valt att gå på åklagarens linje. Enligt åklagaren är brottet särskilt grovt eftersom det rör sig om högkoncentrerad och mycket farlig narkotika och att brottsligheten varit välorganiserad med internationella inslag. Dom båda har hela tiden hävdat att dom var oskyldiga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".