Uppsalabo dömd för stöldräd i Norrland

En 29-årig uppsalabo har dömts till fängelse av Östersunds tingsrätt efter att ha varit ute på en stöldturné i Norrland.

29-åringen begick i juni månad tillsammans med en kumpan inbrottsstölder på flera orter i Norrland och stal stora mängder cigarretter.

I Älvsbyn och i Arvidsjaur i Norrbotten bröt de sig in i Konsumbutikerna och stal cigarretter till ett sammanlagt värde av 67 000 kr. Några dagar senare var det butiker i Jämtland som drabbades, i Järpen, Åre och Duved.

I Duved hade butiksägaren den morgonen fått kännedom om inbrotten i Järpen och Åre och blivit varnad för att en svart BMW varit synlig i samband med brotten. Och då han kom till jobbet den morgonen såg han just en svart BMW några meter från huvudentrén och såg också två maskerade personer sitta i den.

En av dem gick då ur bilen och kom emot honom med ett föremål i handen, och han backade då sin bil 100 meter, och sen såh han den maskerade personen krossa en ruta i butiken och rafsa åt sig cigarretter och sen fly med sin kumpan.

Senare kunde de båda gripas efter en bussfärd när deras BMW fått punktering. Uppsalabon har tidigare fällts i domstol 27 gånger och döms den här gången till två års fängelse.

Kontakta reportern
Mårten Nilsson

marten.nilsson@sr.se