Omstritt storbygge påbörjat

I eftermiddags togs det första spadtaget för det nya bildnings-och kulturcentret i Stenhagen i Uppsala, som ska stå klart om två år.

Trots att Bengt Sandblad, socialdemokratisk ordförande i barn- och ungdomsnämnden, var lite orolig för sin debut med att använda en grävskopa så gick allt bra och i gassande solsken kunde åskådarna på plats se hur han tog det första spadtaget. Centret kommer att innehålla flera saker, bland annat en ny förskola, skola, sporthall och bibliotek, allt samlat under samma tak

Bygget av det nya centret kommer att kosta drygt 175 miljoner. Mycket bra investerade pengar tycker Bengt Sandblad som menar att det hade blivit dyrare att bygga flera mindre, separata enheter.

Men Cecilia Forss, moderat kommunalråd och vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, har en annan åsikt:

- Det har varit väldigt viktigt för majoriteten av uppföra det här enorma bygget. Jag tycker inte kommunen har råd med det, utan borde ha byggt en skola anpassad för investeringsbudgeten så vi samtiigt kunde renovera till exempel Erikskolan och Sverkerskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".