Värdetransportrån på Arlanda

Sent igår kväll när väktare lastade säckar som innehöll pengar eller värdehandlingar från ett plan till en värdetransport, slog rånarna till.
Det var sent igår kväll rånet inträffade vid en gate inne på Arlanda. De tre eller fyra rånarna hotade väktarna med automatvapen och kom över flera värdesäckar. Hur mycket pengar det rör sig om är ännu oklart, men att det rör sig om ett ovanligt grovt rån, menar Kennet Karlsson på Stockholmspolisen. Enligt polisen kan rånet varit ett insider brott. Rånarna tog sig utan problem in genom en grind, beväpnade med automatvapen, och gärningsmännen bar gulavästar av samma sort som används av flygplatspersonalen. Hur det kommer sig att rånarna så enkelt lyckade ta sig in på området vill Luftfartsverket inte kommentera. Två flyktbilar har hittats, i båda fanns två dunkar med tändvätska. Polisen tror att rånarna försökt sätta eld på bilarna för att förstöra bevis, men misslyckats. Dunkarna var försedda med fjärrutlösare, som nu desarmerats av polisen. Rikslarm har utfärdats efter rånarna och ett stort antal poliser deltar fortfarande i sökandet efter gärningsmännen, men hittills har ingen gripits.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".