Läkemedelsföretaget Pharmacia köps upp

Pharmacia, som delvis har sin verksamhet i Uppsala, köps upp av konkurrenten Pfizer, skriver tidningen Wall Street Journal.
Affären är värd 60 miljarder dollar. Går köpet igenom blir Pfizer det största läkemedelsföretaget i världen. Sedan Pharmacia avslutat den pågående utförsäljningen av Monsanto erbjuds Pharmacias aktieägare enligt tidningen 1,4 Pfizeraktier för varje egen aktie. Det värderar Pharmaciaaktien till 45:08 dollar. Personalneddragningar att vänta Om köpet går igenom kommer det att leda till nedskärningar på personalsidan. Det tror Håkan Mandahl, vice Vd på läkemedelsindustriföreningen. - Pharmacia i Sverige har ju en ganska hög andel anställda jämfört med många andra utländska företag och det kommer nog att innebära att man avvecklar peronal men jag tror inte att det kommer att påverka forskningen, utan det är andra funktioner som kommer att få ändra innehåll, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".