Stopp i tågtrafiken mellan Uppsala och Storvreta

Under natten mellan fredag och lördag stoppades all tågtrafik mellan Uppsala och Storvreta och stoppet kommer att vara ända tills måndag morgon. Under helgen kommer nämligen den nya järnvägsbron över Bärbyledens sista etapp att kopplas in.

Klockan tio över ett på natten till i dag stoppades tågtrafiken mellan Uppsala och Storvreta och först halv fem på måndag morgon kan den komma i gång igen. Under tiden kommer den nya järnvägsbron vid Löten att kopplas in. Bron ingår i Vägverkets bygge av Bärbyledens sista etapp.

För tågresenärerna innebär helgens arbete vissa problem. Många av Norrlandstågen leds om via Avesta/ Krylbo medan Gävletågen ersätts med bussar.

Upptåget trafikerar sträckan Storvreta-Tierp och passagerarna bussas till och från Uppsala.

Denna helg invigs också det nya upptåget som från och med måndag ska trafikera sträckan Gävle-Upplands Väsbytågstoppet. Och eftersom järnvägen är avstängd mellan Uppsala så kommer den historiska smygpremiärturen senare i dag att gå från Storvreta till Gävle och inte från Uppsala.

- Det är ofta den här helgen man gör sådana här jobb för det är den sista sommarhelgen, säger Sture Jonsson som är informationschef på Upplands lokaltrafik.

Kontakta reportern
magnus.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".