Ferrariåtalad riskerar minst tio år i fängelse

Den tidigare ledaren, för den så kallade Uppsalamaffian, riskerar nu minst tio års fängelse. Den 44-årige svensken står åtalad i USA, bland annat för stöld av två lyxbilar,för rattfylleri i samband med en bilkrasch och olaga vapeninnehav.

I går blev det klart vid den inledande förhandlingen att det är minst två rättegångar som kommer att avgöra svenskens framtid, det här skriver Aftonbladet idag.

44-åringen riskerar nu upp till 14 års fängelse för dom åtalspunkter som finns mot honom. Han åtalas för stöld både av en Ferrari som han kraschade med och för en sällsynt Mercedes som värderas till närmare tre miljoner dollar, drygt 22 miljoner kronor. Han åtalas också för rattfylleri i samband med att han kraschade Ferrarin och för olaga vapeninnehav.

44-åringen är känd som ledaren för den kriminella krets som gick under namnet Uppsalamaffian och där ledarna alla fick mellan sex och 10,5 års fängelse för bland annat bedrägerier och misshandel.

Juryrättegången mot 44-åringen ska inledas om 59 dagar i USA. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".