Fick inte bo kvar, mördade hyresvärden

Idag åtalas den 33-årige man som i somras högg ihjäl sin hyresvärd. Orsaken ska enligt åklagaren ha varit att 33-åringen inte längre fick bo kvar i lägenheten i Uppsala.

Den 72-årige mannen dödades med flera knivhugg natten till den 5 juli i sin lägenhet i Gottsunda i Uppsala. Den gamle hade då berättat för 33-åringen, som var inneboende, att han var tvungen att flytta, eftersom 72-åringen var trött på den ständiga nattspringet.

33-åringen nekar till brott men har berättat i förhör att han diskuterat sitt boende med 72-åringen och sen gått och lagt sig. När han vaknar morgonen därpå hittade han hyresvärden död. Först några dagar senare upptäcks kroppen i lägenheten. 33-åringen greps någon vecka senare utanför Sundsvall, misstänkt för mordet.

Under förhören har han inte kunnat ge någon förklaring till hur eller varför hans hyresvärd mördats. Åklagaren däremot hävdar att det var besvikelsen över att inte få bo kvar som fick 33-åringen att knivhugga sin hyresvärd till döds.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".