Hotell, krog och butiker planeras i Fullerö

På nya E4:an vid Fullerö trafikplats, precis söder Storvreta, planeras just nu en jätteanläggning med hotell, restaurang, bensinstation och stora ytor för handel, kontor och andra verksamheter. Initiativtagare är Uppsalaföretagaren Vahik Abrami som räknar med att bortåt 800 miljoner kronor ska investeras i projektet.

Vahik Abrami , som i många år varit i restaurang- och fastighetsbranschen i Uppsala, köpte den över 80 000 kvadratmeterstora skogsfastigheten för tre år sedan. Den ligger direkt intill motorvägsavfarten på östra sidan om motorvägen och hans första tanke var att bygga värdshus att driva i egen regi. Men sedan har projektet vuxit.

- Uppsala expanderar otroligt mycket och det finns en marknad för det här projektet.

Han tänker sig ett stort hotell och restaurang, direkt i blickfånget från motorvägen, men också mycket stora ytor för handel och flera andra verksamheter. Han talar om hobby, familj och kanske också i förlängningen bostäder längst norrut mot Storvretas planerade utbyggnad, men är i dagsläget förtegen om exakt hur mellan 500 och 800 miljoner ska användas. Vahik Abrami som räknar med byggstart för Fulleröanläggningen kring årsskiftet.

Kontakta reportern bengt.gotegard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".