Pedofilutredning växer

Polisutredningen kring den 49-årige man i Norrtälje som sitter häktad misstänkt för bland annat våldtäkt mot barn växer. Hittills har polisen fått in sju anmälningar mot mannen gällande sexuella övergrepp mot barn.

I lördags häktades den 49-åriga mannen misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn. Enligt häktningsframställan ska den ena våldtäkten har skett förra sommaren och den andra i vintras eller i våras.

Enligt kriminalkommissarie Bertil Mattsson på Norrtäljepolisen rör det sig om övergrepp av pojkar under 15 år. Mannen är tidigare ostraffad och i förhör har han gjort vissa medgivanden. Han har i ett par års tid jobbat som kontaktperson för ungdomar och hans bostad i Norrtälje kommun har fungerat som familjehem.

Enligt polisen finns offren både bland dom som visats i hans hem frivilligt och bland såna barn som han varit kontaktperson åt eller som bott hos honom. Under veckan har utredningen växt och har polisen hittills fått in sju anmälningar som gäller sexuella övergrepp mot barn. De drabbade barnen och deras familjer får stöd av krisgrupper som kommunen upprättat och enligt socialchef Isabel Andersson har mannen tidigare arbetat för andra kommuner, vilket gör att utredningen kan växa ytterligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".