Fossmo saknar trovärdighet enligt straffrättsexpert

Helge Fossmos erkännande av sin inblandning i mordet på hans andra fru Alexandra - och mordförsöket på grannen Daniel Linde i Knutby 2004 har väckt stor uppmärksamhet. Fossmo säger också att fler var inblandade i dåden och att han ska namnge dessa. Ett löjeväckande utspel enligt Filadelfiapastorn Åsa Waldau.

Åsa Waldau kallar Helge Fossmos erkännande patetiskt och menar att Fossmo säger detta nu bara för att skapa uppmärksamhet kring sin egen person.

Och hon är inte ensam om att vifta undan Helge Fossmos utspel. Christian Diesen är professor i straffrätt menar att det inte går att lägga någon vikt vid vad en så manipulativ person som Helge Fossmo säger:

- Han är inte en trovärdig person, han ser möjligen det här som ett nytt tillfälle att skapa sig en plattform för att åter få en central roll för människor och media, säger Christian Diesen.

Uppgifterna har lett till att Helge Fossmo åter ska höras av polisen nästa vecka, om man då också ska höra honom om omständigheterna kring hans första hustrus död vet man ännu inte, det säger spaningsledaren Kenneth Ågren vid Uppsalapolisen, som kommenterar Fossmos trovärdighet så här:

-Det räcker inte med hans ord enbart det gäller att han kan styrka sina uppgifter innan en åklagare sätter igång och startar en utredning, säger Kenneth Ågren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".