Rättegång inleds idag mot "poliselev"

I dag inleds rättegången mot den tidigare poliselev som åtalats för mord på en 32-årig kvinna från Alunda för snart ett år sedan.

I Uppsala tingsrätt har man planerat för att rättegången ska pågå under ett par veckors tid. Den 36-årige mannen står åtalad för mord alternativt människorov, grov misshandel, grovt vållande till annans död och brott mot griftefriden. Under förmiddagen i dag har både åklagare Anne Sjöblom och mannens advokat Leif Ericksson lämnat sina sakframställningar.
- Han är den enda som hade motiv, och den enda som hade möjlighet att beröva henne livet, sa Anne Sjöblom om den misstänkte vid rättegången i dag.

Mannens advokat, Leif Ericksson bad dock rätten att inte dra för snabba slutsatser i skuldfrågan:
- Vi vet inte hur det här gick till. Vi vet inte ens om hon berövats livet. Det är ett stort mål med många vittnen. I ett sånt mål är det lätt att dra slutsatser tidigt, att ta ställning innan man hört hela bevisningen. Försvaret ber därför rätten att avvakta med att betrakta skuldfrågan tills dess man hört hela målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".