Partier polisanmäler skadegörelse

Nu går partierna i Norrtälje ihop över blockgränserna. I en gemensam polisanmälan har fem partier anmält den skadegörelse som gjorts mot valaffischeringen i Norrtälje stad.

Det var i förra veckan som sabotaget inträffade, bara några timmar efter att valarbetarna hängt upp affischer i Norrtälje, så revs de ner och slets sönder.
- Varenda affisch var söndersliten, säger Kajsa Hansson från centerpartiet i Norrtälje.

Liknande skadegörelse har hänt tidigare i valrörelsen men nu var måttet rågat. Eftersom alla partier drabbats valde de fem partierna; centern, folkpartiet, socialdemokraterna, moderaterna och vänsterpartiet, att göra en gemensnam polisanmälan.

Kajsa Hansson tror inte att polisen kommer att hitta någon skyldig till skadegörelsen men säger att det nödvändigt att värna demokratin.
- Affischeringen är ett sätt att utnyttja den demokrati vi har, så det känns som ett sabotage mot demokratin, säger hon.

Med knappt två veckor till valet börjar tiden rinna iväg, men trots det ska nya plakat med slagord placeras ut i Norrtälje.

Kontakta reportern
anna.gustafson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".