Inget brott bakom fallolycka

Den 26- åring som greps i morse misstänkt för att ha orsakat att en 22-åring föll från fjärde våningen i ett studentområde i Uppsala har nu släppts och är inte längre misstänkt för brott.
Bilden har under dagen klarnat över vad det var som hände då 22- åringen tidigt i morse föll från fjärde våningen och skadade sig svårt. - Under kvällen har man spelat kort och druckit en hel del alkohol. Det verkar inte som om man slagits av elakhet, utan att man latjat och larvat sig, säger Lena Larsson, informationsansvarig hos Uppsalapolisen. Sedan hamnade alltså 22-åringen utanför fönstret. En taxichaufför åkte precis i det ögonblicket förbi huset, och fick då se en person hänga från fönstret på fjärde våningen, nio och en halv meter upp. När mannen sen föll så hamnade han i buskarna precis nedanför, och ligger nu på akademiska sjukhuset med svåra bukskador. Skadorna är allvarliga med inte livshotande. Under dagen har polisen gjort en teknisk undersökning av platsen och även förhört en tredje person som hade spelat kort med de två inblandade. Ytterligare en person ska ha legat och sovit i ett rum intill, och även hon har förhörts. Men ännu har inte polisen kunnat prata med varken den gripne eller den som föll. Den gripne har varit alldeles för berusad, och Lena Larsson säger att det inte går att säga helt klart vad som orsakade fallet innan man kunnat prata med dem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".