Vänner vittnade om penningskuld

I mordrättegången om den dödade Alundakvinnan Gülay Karagöz, vittnade i dag flera personer om att den åtalade 36-åringen var skyldig henne stora penningsummor.   

Enligt vittnena var 36-åringen skyldig Gülay Karagöz uppemot 300 000 kronor. Pengarna skulle gå till en av hennes bröder i Turkiet som behövde dem till en textilfabrik som han är med och driver. Gülay Karagöz anlitade enligt vittnena 36-åringen för att åka med pengarna till Turkiet. Men han hävdade sen att tullen på Arlanda beslagtagit pengarna, och polis och åklagare menar att han själv behöll dem.

Vittnena berättade att den åtalade flera gånger lovat att betala tillbaka delsummor, men att han aldrig fullföljt löftena. Gülay hotade att ringa hans släktingar och hans fru och även ringa polisen, vilket ska ha satt honom under allt hårdare press.

Güays bror fanns också på plats i Uppsala tingsrätt i dag och berättade om pengarna som Gülay lovat honom skulle skickas genom ett ombud, pengar som aldrig dök upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".