Poliselev försökte skaffa mordvapen före mordet

I Uppsala tingsrätt hölls i dag tredje rättegångsdan mot den f d poliselev som misstänks ha dödat 32-åriga Gûlay Karagöz från Alunda för ett år sen. En studiekamrat till poliseleven vittnade i dag om att poliseleven vid ett tillfälle under utbildningen frågat honom om han visste hur man kunde få tag på ett skjutvapen

Flera saker som den åtalade gjorde och sa under utbildningen fick studiekamraten att tvivla på dennes lämplighet för polisyrket. Bland annat ett intermezzo som inträffade mellan just dom båda kurskamraterna, en oenighet om ett kursmoment:

- Vid ett tillfälle frågade han mig om jag visste hur man fick tag i skjutvapen och jag upplyste honom ganska skarpt om att det inte var så lämpligt, säger studiekamraten i tingsrätten.

Poliseleven har under dom tre rättegångsdagarna gett ett intryck av stor oberördhet inför det han anklagas för. Och under den dag Gûlay Karagöz försvann och han misstänks ha utfört mordet hade han också kontakt med en kvinnlig polis som han kände. Bl a pratade hon med honom då han satt i bilen på eftermidddan, vid den tidpunkt då polisen menar att han just hade varit och dumpat kroppen i skogarna vid Forsmark. Polisen sa i rätten också att det var som om något tyngde honom just vid den tiden för ett år sen, något som han inte ville berätta vad det var.

kontakta reportern

marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".