Två anhållna efter skottdrama

Två personer sitter nu anhållna som misstänkta för försök till mord respektive medjälp till mordförsök, efter gårdagens skottdrama i ett bostadsområde i Gottsunda i Uppsala.
Ännu är det inte helt klarlagt exakt vad det var som hände igår strax före klockan nio på morgonen då minst ett pistolskott avlossades i vad polisen beskriver som en släktfejd. Det hela utspelades i ett bostadsområde i Gottsunda och två familjer ska ha varit inblandade, men där vill polisen inte gå in på några detaljer, förutom att man känner till båda familjerna sedan tidigare. Ingen skadades vid skottlossningen som skedde utomhus och som föranledde ett stort polispådrag. Totalt fem personer fördes till polishuset för förhör. Och av dom sitter nu två personer anhållna och har delgivits misstanke om försök till mord respektive medhjälp till försök till mord. Händelserna i går morse har sin upprinnelse i en incident från i förrgår, då en man pistolhotade en annan. Även den gången dirigerades en stor polisstyrka till området, men utan att få tag i vapnet eller gärningsmannen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".