Man mördad i Björklinge

En 65-årig man hittades igår kväll död i sitt hem i Björklinge norr om Uppsala. Uppsalapolisen misstänker att han blivit mördad.
Vid tretiden igår ringde en man i Almunge öster om Uppsala polisen och berättade att en övergiven bil stod på vägen utanför hans hus. Mannen hade fattat misstanke om att något inte stod rätt till eftersom bilnycklarna satt i och det fanns resväskor i bilen. Polisen försökte då att få tag på den man som stod registrerad på bilen, utan resultat. Man fick istället tag på en dotter till mannen som i sin tur talade med en granne till hennes far. Och det var när grannen gick in i den 65-årige mannens bostad som han upptäckte att mannen var död. Runt mannen fanns en stor blodpöl. Enligt uppsalapolisen har mannen blivit slagen med något föremål i bakhuvudet. Den mördade mannen levde ensam och hade, så vitt polisen känner till, inte blivit hotad tidigare. Polisen har inte tagit in någon misstänkt för dådet, men man misstänker att gärningsmannen först mördat 65-åringen och sen kört bilen till Almunge. Och vittnen där har sett två unga personer vid bilen, varför polisen nu arbetar efter misstanken att det kan röra sig om två gärningsmän.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".