Fler flygjobb trots kris

Samtidigt som dom stora aktörerna i flygbranschen är i kris och både SAS och Luftfartsverket drar ner på personal så finns det faktiskt företag i branschen som nu behöver anställa mer personal.
- Flera nya aktörer har etablerat sig på Arlanda och de anställer både flygande personal och specialister, säger Harald Rosén, generalsekreterare för Svenskt flyg. Dom som nu anställer personal är små bolag som till exempel Falcon Aviation som i höst börjar flyga mellan Arlanda och Skellefteå och andra uppstickare som Transair som flyger åt lågprisbolaget Goodjet. Enligt Harald Rosén så finns det i dagsläget omkring 150 lediga jobb på Arlanda flygplats. Men det är inte bara på Arlanda som flygbolagen behöver anställa folk, även i Göteborg finns det många lediga jobb. Det här är bara början, tror Harald Rosén. Framförallt dom nya bolagen kommer att behöva anställa mer personal under dom närmaste åren. - Både de nya och de gamla kommer att behöva anställa folk, inte minst för att det kommer så många pensionsavgångar de närmaste åren, säger Harald Rosén.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".