Varg i Uppland igen

I går kom flera tips om att en varg ska ha siktats bara ett par mil norr om Uppsala. Om uppgifterna stämmer är det första gången på ungefär ett och ett halvt år som varg har påträffats i länet.

Just nu finns ett stort intresse för vad det är för slags djur som vandrar omkring längs Gysinge vägen ett par mil norr om Uppsala. Ett av flera ögonvittnen Upplandsnytt varit i kontakt med är Rune Petterson som med sin familj bor på en gård i Oxsätra utanför Bälinge och han är 97 procent säker på att det var en varg han såg. Han berättar att han blev lite chockad när han insåg att det var en varg.

Johan Månsson Rovdjursansvarig på länstyrelsen, säger till Upplandsnytt att det inte är konstigt att det siktats varg i dessa trakter. Han menar att nu när vargstammen blir allt starkare kommer det att bli allt vanligare att vi ser varg i Uppland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".