Dna säkrat efter överfall i Hallstavik

Norrtäljepolisen har nu säkrat DNA-spår i samband med utredningen kring det våldtäktsförsök som ägde rum i Hallstavik i slutet av juli i år. I och med det har man fått in ytterligare en viktig pusselbit i jakten på en misstänkt gärningsman.

Det var tidigt på morgonen den 30:e juli i år som kvinnlig väktare i Hallstavik vid en rutinkontroll av en byggnad blev överfallen. Kvinnan blev fastbunden vid ett träd av en knivbeväpnad man  och hon lyckades avstyra ett våldtäktsförsök tack vare att hon lyckats komma åt en larmknapp.

Enligt Norrtäljepolisen har man ett bra inflöde av information från allmänheten inte minst tack vare att händelsen tagits upp i tv-programmet Efterlyst där Norrtäljepolisen kunnat visa upp en fantombild på gärningsmannen. Men polisens viktigaste ledtråd är alltså dom DNA- spår som Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, har kunnat säkra. DNA-spåren kommer från den kvinnliga väktarens tillhörigheter - men vilka spår det rör sig om vill man på polisen av utredningstekniska skäl inte avslöja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".