Elev kallad köttbulle av lärare

Skolverket riktar nu kritik mot Uppsala kommun efter att en elev på Brantingsskolan inte fått den stöd han behövde vid skolarbetet.

Eleven, som förra året gick i sjuan, ingick i en så kallad ”särskild undervisningsgrupp” på skolan - en grupp elever som behöver särskilt stöd i undervisningen. Enligt anmälan mot Brantingsskolan som Skolverket fått in av elevens föräldrar så har bland annat en lärare kallat eleven för köttbulle, och vid ett tillfälle, då eleven var bråkig och uppkäftig, ska en lärare ha uttalat sig kränkande om denne.

Enligt anmälan så har skolan stängt av eleven på grund av de problem som uppkommit vid bråk och skolan har inte heller följt upp de koncentrationssvårigheter eleven har. Skolverket kritiserar nu Uppsala kommun för det här och menar att de som ansvariga har ett krav på sig att ta hand om elever med särskild stöd och påpekar också elevers rätt till undervisning.

Uppsala kommun har nu fram till den 6:e december på sig att komma med besked till Skolverket om vad man gjort i ärendet med den här eleven, samt också vad man förändrat rent generellt inom kommunen när det gäller liknande ärenden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".