Var har alla parkbänkar tagit vägen

På flera platser i Uppsala står det färre parkbänkar framme den här sommaren än tidigare somrar. Bland annat har en del bänkar som stått längs ån vid Östra Ågatan försvunnit.
- Man ser att det har varit parkbänkar förut. Där, där och där, säger en kritisk uppsalabo, Janne Jutila. - Dessutom är det otroligt skräpigt. A-laget har tagit över på det här stället, jag får avsmak. Det ser förjävligt ut, säger han. Han tycker att det är synd att många parkbänkar med ryggstöd har tagits bort i stan och i stället ersatts med bänkar utan ryggstöd, t ex vid entrén till Stadsparken vid Flustret: - Det de ställt hit är bara träbritsar. Om jag går ut för en fin stund i naturen med en kvinna så vill jag inte sitta på en träbrits utan på en med ryggstöd för att kunna hålla om kvinnan, säger Janne Jutila. På kommunens tekniska kontor tillbakavisar tillförordnade gatuchefen Alexander Dufva att parkbänkarna i Uppsala totalt sett skulle ha blivit färre. När det gäller bänkarna som försvunnit vid Östra Ågatan så är en stor förbättring på gång av hela det stråket, och i väntan på den har inte uttjänta bänkar ersatts med nya.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".