Släkting misstänks för Märstamord

En man och en ung kvinna anhålls nu misstänkta för mord, respektive medhjälp till mord, på en 21-årig kvinna i Märsta. De båda är släkt med kvinnan, men polis och åklagare är mycket förtegna med uppgifter.
I slutet av april i år hittades den 21-åriga kvinnan död i sovrummet i Märsta. Kvinnan hittades hängd och det såg ut som ett självmord. Det hävdade också de personer som då befann sig i lägenheten. Nu misstänker polisen att det rör sig om ett arrangerat självmord, och igår greps en man och en ung kvinna som nu anhålls misstänkta för mord respektive medhjälp till mord. De båda anhållna är släkt med kvinnan, och enligt kvällstidningarna rör det sig om ett nytt hedersmord. Till Upplandsnytt säger vice chefsåklagare Jan Axelsson att han varken vill bekräfta eller dementera den uppgiften, utan att de ser på det förutsättningslöst. Under den närmaste tiden fortsätter förhöret med de båda släktingarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".