Alliansen säger nej till miljöpartiet

Miljöpartiet i Uppsala sträcker nu ut en hand mot den borgerliga alliansen. Partiets Niklas Malmberg har ställt frågan om samarbete till alliansen. Men moderaternas Gunnar Hedberg säger blankt nej.

Moderaternas Gunnar Hedberg säger att han blev mycket förvånad när Miljöpartiet visade intresse av att vilja samarbeta med alliansen och han säger så här om Malmbergs förfrågan.
- Det tycker jag är ryggradslöst.
Niklas Malmberg själv kan inte förstå varför Hedberg reagerar som han gör och menar att det inte är något märkligt med att partiet vill ingå i alliansen.
- Vi har ju vid upprepade tillfällen sagt att vi är beredda att förhandla med alla partier efter valet, om han inte märkt det under valrörelsen så kan han inte ha följt debatten så noga, säger han.

Men av nåt sånt verkar det alltså inte bli nåt av i Uppsala, definitivt inte om moderaternas Gunnar Hedberg får bestämma. Niklas Malmberg om att Hedberg kallar hans agerande för ryggradslöst.
- Det är ju hans agerande jämt, han är en oförskämd typ så det är inte något förvånande.

Kontakta reportern
oskar.kollberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".