Förnekar mord på dotter

Pappan förnekar anklagelserna om mord på sin dotter. Hon hittades död i sin lägenhet i Märsta i april, och i måndags anhölls pappan misstänkt för mord.
Den 21-åriga kvinnan hittades i sin lägenhet i slutet av april, och i lägenheten fanns både pappan och systern. De sa då att hon hade tagit livet av sig genom att hänga sig. Men idag misstänker polisen att det rör sig om ett arrangerat självmord. Efter den rättsmedicinska undersökningen visade det sig bland annat att kvinnan hade märken på halsen som tydde på att hon blivit strypt. Förhör fortsätter med flera personer kring kvinnan och åklagaren utreder nu om det här kan röra sig om ett nytt hedersmord. Vice chefsåklagare Jan Axelsson säger till Upplandsnytt att han inte utesluter den teorin. Det grundar sig på förhör med 21-åriga kvinnans pojkvän som hävdar att familjen aldrig accepterade deras relation. Även den 19-åriga systern nekar till anklagelserna. Hon anhölls i måndags, misstänkt för medhjälp till mord alternativt skyddande av brottsling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".