Norén sålde misskötta kor till sin son

Birger Norén, socialdemokratiskt kommunalråd i Östhammar, har inför hotet om att få sina kor omhändertagna på grund av misskötsel agerat för att förekomma myndigheterna i frågan. Norén säger till Upplandsnytt att han har sålt sina kor - till sin son.
Norén har överklagat beslutet om omhändertagande av hans djur till kammarrätten där det ännu inte är avgjort om han kommer att beviljas prövningstillstånd. Inför hotet om ett omhändertagande har Birger Norén agerat och enligt egen utsago sålt sina kor till en av sina söner. Därmed utmanar han myndigheterna på nytt, särskilt med tanke på att djuren fortfarande vistas på samma gård och i samma miljö som djurskyddsmyndigheterna tidigare dömt ut. - Den här tiden har gjort mig övertygad om att det råder rättslöshet i vissa frågor, säger Birger Norén efter sitt beslut att sälja djuren. Frågan är nu om Birger Noréns nya drag kommer att hjälpa - även om djuren juridiskt sett har ny ägare. För kammarrätten har redan hunnit besluta att inte bevilja inhibition, dvs att omhändertagandet inte skulle få ske innan rätten tagit ställning till ärendet i övrigt. Det betyder att beslutet om omhändertagandet gäller tills vidare, och polisen kan däför komma att slå till vilken dag som helst och omhänderta djuren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista