"Många oroliga hör av sig"

Uppemot hundratals förhör med ungdomar, barn och deras familjer har genomförst i Norrtälje efter att pedofilhärvan där nystats upp. Den misstänkte 49-årige mannen sitter häktad för två fall av grov våldtäkt på minderåriga barn, men polisen misstänker ytterligare övergrepp och att dessa har filmats

Isabelle Andersson är socialchef i Norrtälje kommun och hon ställer sig idag frågan hur den 49 åriga pedofilen kunde begå sina övergrepp utan att upptäckas.

49-åringen hade under flera år jobbat med barn och ungdomar, på uppdrag av kommunen - han hade mycket goda referenser och det gjordes flera intervjuer innan han anlitades av kommunen. Isabelle Andersson anser trots allt att kommunen är tillräckligt kvalificerad att genomföra dessa intervjuer.
- Du får inte vara ny och grön för att ha sådana här uppdrag, utan det är erfarna handläggare som gått special utbildning för att genomföra sådana intervjuer.

Stämningen i Norrtälje är upprörd , men när det gäller pedofiler finns det inga snabba lösningar, det säger Ann Sofie Hansson Portijeri, expert på sexuallbrottslingar.
- Det går inte att straffa bort det genom att man låser in folk utan man måste jobba aktivt i bearbetande terapi med dem.