Fildelare frias

En 26-årig fildelare från Västerås friades idag av Svea hovrätt 26-åringen var den förste som för ett knappt år sedan dömdes för fildelning i Sverige. Han åtalades för att ha lagt ut filmen Hip Hip Hora på nätet.

Rätten anser inte att åklagaren Cathrine Ruudström lyckats bevisa att filmen lagts ut på nätet från just 26-åringens dator.
-Konsekvensen av domen är svår att se, vi och polisen får ta oss en funderare över vad den egentligen betyder, säger kammaråklagare Chatrine Rudström vid åklagarkammaren i Uppsala. Hon säger, efter att snabbt ha läst domen, att det är förvånande att man friar på grund av bristande teknisk bevisning.
-Jag tyckte att vi hade vad som behövdes utan att göra en husrannsakan. Med det straffvärde som den här typen av brott för med sig, är det inte tillåtet att genomföra en husrannsakan, säger hon till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".