18-åring häktad för Björklingemordet

Den 18-åring som misstänks för mordet på en 65-årig man i Björklinge i förra veckan häktades nu på förmiddagen, på sannolika skäl misstänkt för mord.
Klockan 10 i morse inleddes häktningsförhandlingen vid Uppsala tingsrätt. Åklagaren yrkade på att 18-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 65-årig man i Björklinge i förra veckan. 18-åringen menade att det inte handlade om mord utan om grov misshandel och vållande till annans död. Men rätten gick på åklagarens linje och ynglingen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Det var i fredags som den 65-årige mannen hittades död i sitt hem i Björklinge. Redan i helgen anhölls 18-åringen i sin frånvaro misstänkt för mordet och han greps av finsk polis i förrgår när han liftade på en väg utanför Helsingfors. Åtal mot 18-åringen ska vara väckt senast den 9:e augusti.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".