Bilbränderna nära lösning

Uppsalapolisen är på god väg att ringa in de unga män som orsakat de många bilbränderna i Gottsunda den senaste tiden. Flera män har gripits och förhörts.

Bara under oktober och november månad har tio bilar brunnit ner i Gottsunda. Bränderna sker oftast på nätterna.

Polisens första utredning visade inget klart samband mellan de olika bränderna men nu gör man en ny utredning. Flera personer har gripits och för bara några dagar sen greps och anhölls tre män, 16, 18 och 25 år gamla. En av dem begärdes häktad men alla tre släpptes till slut i brist på bevis.

Men misstankarna kvarstår och polisen börjar få en allt klarare bild av vilka de misstänkta gärningsmännen är. En polis berättar för Upplandsnytt att de tre misstänkta männen själva bor i Gottsunda och två av dem är tidigare dömda för stöld. en även för narkotikabrott. Och polisen säger sig veta att de är på rätt spår. Flera förhör ska göras den närmaste tiden och viktiga iakttagelser och tips ska kollas upp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista