Parkeringsintäkterna ökar

Parkeringsintäkterna i Uppsala ökade med 13 procent förra året jämfört med år 2000. Det visar siffror från Tekniska kontoret som Upplandsnytt tagit del av.
Bara under 2001 så damp det ned drygt 19 miljoner kronor i Uppsalas parkeringsautomater och siffrorna för i år ser ut att bli de samma. Det är en markant ökning enligt tekniska kontoret. Dessutom så har kommunen anlitat flitigare automattömmare, så att det nästan aldrig står parkeringsautomater som är fulla och som det inte går att stoppa pengar i. Utöver det så har Uppsalas centrum vuxit en aning de senaste åren, varför bilisterna nuförtiden inte drar sig för att betala 10 kronor i timmen för att stå till exempel vid Österplan. Parkeringsintäkterna i Uppsala kommun har legat ganska jämnt sedan 93/94. Runt 16 miljoner kronor per år, ungefär. Men förra året så ökade den siffran alltså till 19 miljoner, en ökning på 13 procent.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".