(M)issnöje med skandalministrar

De avslöjanden som haglar kring flera ministrar i alliansens nya regering fortsätter. Samtidigt uttrycks en allt större besvikelse inom alliansen och däribland flera riksdagsledamöter från Uppsala län.

Så här uttrycker folkpartiets riksdagsledamot Cecilia Wikström från Uppsala situationen inom aliansen:

- Vi fick inte den flygande starten som vi hade hoppats på och som jag sett fram emot så mycket utan här tyngs vi i stället med den ena konstiga historien efter den andra, säger Cecilia Wikström.

- Ingen politiker är någon ängel, alla har väl någongång gjort något fel, kört för fort eller parkerat fel men att systematiskt på det här sättet undvika att betala tv-avgift, det tycker jag är illa och det har jag också sagt till kulturministern, säger hon vidare.

Ja alla dom riksdagsledamöter inom alliansen som Upplandsnytt talat med idag uttrycker stor besvikelse efter att dom fått veta vad som varit gömt i garderoberna bland flera av alliansens ministrar. Obetalda tv-licenser och svart hemhjälp har nystats fram och granskningarna avlöser varandra.

Mest uppmärksamhet har handelsministern Maria Borelius och kulturministern Cecilia Stegö Chilò fått. Och just när det gäller Cecilia Stegö Chilò som under en lång tid struntat i att betala tv-licensen, tror Wikström att kulturministern kommer ha det svårt att reparera förtroendet igen.

Och Lennart Hedquist, moderat riksdagsledamot från Uppsala län är inte säker på hur lång tid dom två ministrarna verkligen kommer sitta kvar.

- Beträffande kulturministern så tror jag att hon kommer att få väldigt stora svårigheter att sitta kvar och vara kulturminister med det här i bagaget, personerna själva kommer att uppleva att situationen som mer eller mindre ohållbar och då tror man nästan att dom kommer att avgå, säger Lennart Hedquist.

Kristdemokraternas riksdagsledamot för Uppsala län, Mikael Oscarsson säger att det nu är upp till statsminister Reinfeldt att avgöra om ministrarna verkligen ska vara kvar:

- Beslut om dom ska få vara kvar eller inte det ligger hos statsministern och det kommer säkerligen avgöras under de närmaste dagarna, säger Mikael Oscarsson.

kontakta reportern

erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".