Unik utbildning lär upp föräldrar

På tisdag startar en ny form av utbildning som riktar sig till föräldrar med småbarn i Enköping. Utbildningen som är unik i Sverige ska bland annat handla om vilken roll man har som förälder i mötet med sina barn i 1-3 års åldern.

Katarina Petterson som är distriktssjuksköterska på Familjecentrum i Enköping håller i kursen:

- Man ger föräldrarna bättre kunskap och dom blir bättre rustade att följa med sina barn genom livet, börjar man när barnet är litet rätt så blir inte besvären så stora när barnet blir större, säger Katarina Petterson.

På tisdag samlas ett 30-tal mammor och pappor i kursen småbarnsliv. Kursen har sitt ursprung i Kanada och efter att distriktsköterskan Katarina Pettersson lärt sig om metoden för hon den nu vidare till föräldrar i Enköping. Dom kommer att få lära sig mer om hur man kan utvecklas bättre i relationen med sina småbarn. Katarina Pettersson vill poängtera att kursen inte handlar om gammaldags katederundervisning och inte heller vänder sig kursen till familjer som upplever stora problem. Kursen är till för alla småbarnsföräldrar.

Vad kan det finnas för problem med vilken roll man har som förälder?

- Vi är ju olika personligheter och man kan då också ha olika syn och olika sätt att vara förälder. Man måste någonstans hitta ett förhållningssätt som är anpassat efter barnet, säger Katarina Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".