Parkeringsavgifterna måste sänkas

De ökade intäkterna från kommunens parkeringsautomater i Uppsala visar att parkeringsavgifterna är för höga och måste sänkas. Det säger moderaten Liv Hahne, vice ordförande i trafiknämnden i Uppsala.
- Med de intäkter som kommunen fått in nu så borde det gå att använda pengarna till att hålla parkeringsplatserna iordning och andra saker, och då ska avgifterna sänkas, tycker Liv Hahne. Kommunens intäkter från parkeringsavgifter stigit med 13 % mellan år 2000 och 2001. Det är de här intäkterna som Liv Hahne nu alltså vill satsa på att sänka parkeringsavgifterna, och eftersom en stor del av intäktsökningen beror på att allt fler väljer att parkera i centrum är det också där som pengarna ska satsas, tycker Liv Hahne. Liv Hahne påpekar att intäkterna från parkeringsavgifterna enligt lag inte får ge ett överskott till kommunen och att intäkterna därför inte får användas till något annat än just kommunens parkeringar. - Att använda parkeringsplatsintäkterna till annat i kommunen, det får man inte. Det är inte lagligt, säger Liv Hahne.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".