Yxattack gav fyra månaders fängelse

En 24-åring har av Enköpings Tingsrätt dömts till fyra månaders fängelse efter en kniv-och-yxattack mot två ambulanssjukvårdare.
En kväll förra hösten kom ett larm till Räddningstjänsten. Det fanns en skadad person i en lägenhet i Enköping. I lägenheten hittade ambulanspersonalen en blodig man och hans flickvän. Mannen var påtagligt påverkad av alokohol men till en början lugn. Efter ett tag tog han plötsligt fram en kniv som han började hugga med mot de två personerna från ambulansen. Flickvännen lyckades få honom att lägga bort kniven, men istället plockade han då fram en yxa och började hugga mot kvinnan från räddningstjänsten. Kvinnan lyckades hoppa åt sidan, men hade annars träffats rakt framifrån. I samband med utfallet sa 24-åringen att han "kände att han var tvungen att döda en människa". Han gjorde fler utfall med yxan men försvann sedan ut och försökte få bilnycklarna till ambulansen. Istället lyckades ambulanssjukvårdarna hoppa in i ambulansen och åka därifrån. 24-åringen kunde kort därefter gripas av polisen. Han dömdes av Enköpigs Tingsrätt till 4 månaders fängelse för olaga hot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".