Politiker dök inte upp på barnträff

Vid frågestunden för barn, som arrangeras med Uppsalapolitiker en gång om året, dök två av den tillträdande borgerliga majoritetens politiker inte upp nu i fredags och den som kom gick efter halva tiden. Barnombudsmannen Ida Bylund är kritisk.

- Det var första gången som alla politiker som skulle komma inte dök upp, säger Ida Bylund. Vi anordnar ju det här i Stadshuset och barnen tycker att det är jätteroligt att komma dit och ser fram emot att få träffa politiker cch så var två borta utan förklaring och en var bara med halva tiden.

- Hade de lovat att komma?

- Ja, absolut.

Det är kommunens barn- och ungdomsnämnd som utser vilka politiker som ska komma, och det här var första gången på de åtta åren som någon som utsetts inte dök upp. De som inte kom var folkpartiets Karolina Hilding och kristdemokraternas Leif Boström, och eftersom moderaternas representant gick efter halva tiden så stod den borgerliga sidan helt tom under halva träffen.

- Det blir väldit konstigt när det är en hel sida som inte representeras. Barnen fick ingen förklaring och vilka signaler sänder det att politiker inte dyker upp? undrar Ida Bylund.

- Jag är hemskt ledsen. Jag var sjuk hela veckan och till slut gick det inte att hålla sig på benen längre, säger Karolina Hilding (fp).

- Gick det inte att meddela att du inte kunde komma?

- Jag trodde nog att jag hade försökt att ordna det, jag hade försökt att ordna en ersättare.

- Jag var tvungen att köra in en häst till Ultuna på torsdagen och bevaka den på fredagen också. Dessutom fick min fru en skada i sitt ben och fick åka till läkare, så det var rätt kaotiskt här, säger Leif boström (kd).  Jag är väldigt mån om att arbeta med barn, så det här var väldigt olyckligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".