Swebus Express låter passagerare vänta

Swebus Express passagerare har under den senaste tiden inte kommit med på bussen mellan Uppsala och Stockholm. Platserna är överfulla och inga extrabussar sätts in.
Det är framförallt turerna under förmiddagen och kring lunch som är drabbade. När bussen är fullastad, har det vid flera tillfället stått ett trettiotal passagerare utanför som inte kommit med. Då ska, enligt Swebus Express, extrabussar sättas in, men det har det alltså inte gjorts. Utan passagerarna har tvingats vänta till nästa avgång. Då samma sak händer, och nya passagerare får vänta. Swebus och Swebus express är två helt skilda bolag. Vi har tidigare berättat i Upplands nytt om Swebus kraftiga förarbrist i sommar vilket har tvingat dem att ställa in turer, när det var som värst ställdes 80 turer under en och samma helg, men Swebus express som alltså är ett annat bolag har en så länge inte behövt ställa några turer i sommar, utan problemet är att platserna inte räcker till och inga extra bussar sätts in. På Swebus Express beklagar man att passagerarna fått vänta, men påpekar att de inte ställt några turer och att de endast gäller ett fåtal turer. Så snart alla chaufförer är tillbaka från semestern kommer problemet vara löst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".