I höst röstar många på Konsum

Efter postens omorganiseringar börjar begreppet poströstning få en annorlunda innebörd än vi kanske är vana vid. Eftersom vi numera ofta gör våra postärenden i matbutiker och liknande är det också där vi numera ska poströsta.
På Konsum i Vattholma är det snart dags att ta fram valbåset, berättar Anne Marie Larsson som driver butiken. -Vi kommer att flytta på glassboxen,säger hon. Att poströsta är populärt - i förra valet var det ungefär 30 % av dom röstande i Uppsala län som utnyttjade möjligheten, men i och med postens omorganiseringar förändras också poströstningen. Faktum är att man redan förra valet kunde poströsta på konsum i Vattholma men sedan dess är det många andra butiker som tagit över postens verksamhet och i år är det säkert många som för första gången kommer att rösta i sin lokala mataffär eller i någon annan butik.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".