Handeln går sämre i värmen

Även den här sommaren har detaljhandeln gått ner under värmeböljan, däremot ökar andra typer av försäljning. Så som dagligvaror och mejeriprodukter. Men det ultimata shoppingvädret är när det är lite mulet, säger Meta Troell regionchef på Svensk handel.
Det man kan konstatera så här långt i sommar, enligt handelnsutrednings institut, HUI, är att som alltid ökar försäljnungen av mejeriprodukter, och dagligvaror. Alla vill ha glass och många köper med sig picknick. Dom dagar det varit lite sämre väder ökar genast detaljhandeln, då handlar vi möbler och hemelekronikt. Men det som gått speciellt bra försäljningsmässigt under juni är bokhandlarna och sportaffärerna. Vi handlar mer böcker än någonsin och det beror dels på bokmomsen men också att vi alltid läser mer under sommaren. Oavsätt om det är bra eller dåligt väder.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".