Kapad sly i vägrenarna fara vid trafikolycka

När sly och högt gräs avverkas vid vägkanten lämnas det ibland kvar kapade träd - en halvmeter höga som formats som spjutspetsar - något som kan bli mycket farligt om någon skulle råka ut för en olycka och ramla i diket.
Alunda är en plats där det finns flera såna ställen där sly kapad på mitten blivit livsfarliga pinnar om någon skulle råka ut för en olycka och ramla i diket. Gert Georgsson på Östhammars kommun, som har hand om avverkningen i det området. berättar att de i år har fått en ny maskin - och den maskinen lämnar efter sig lite högre pinnar eller små träd kapade på det här sättet. Men Georgsson lovar att han ska ut och se över de områden som fått klagomål och ta ned pinnarna. På vägverket som håller efter de större vägarna i landet säger regionchefen Jan Jönsson att de har ett avtal med sina entreprenörer att om det blir pinnar stående vid vägkanten efter att man avverkat med maskin så ska pinnarna tas bort manuellt efteråt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".