"Gud vet om han är skyldig"

Rättegången mot Uppsalamaffians tidigare ledare pågår för fullt i Los Angeles den här veckan. Som vi tidigare berättat så står han åtalad för att ha kraschat en exklusiv miljondollarferrari.

Han misstänks också för bilstöld och förskingring, eftersom den kraschade Ferrarin och två andra av hans lyxbilar i själva verket inte var hans, utan tillhörde olika brittiska banker.

Han försvaras av tre advokater, bland annat toppadvokaten James Parkman som tillhör samma advokatbyrå som försvarade filmstjärnan OJ Simpson.

- Det är inte upp till mig att avgöra om han är skyldig eller inte. Han har förklarat sig icke skyldig och vi fortsätter efter den förutsättningen. Nu blir det upp till juryn att avgöra detta. Gud vet förstås också om han är skyldig, säger advokat James Parkman till Upplandsnytt.

Parkman säger också att den tidigare ledaren för Uppsalamaffian mår bra i häktet där han suttit sedan kraschen i februari.

- Han mår fint. Jag pratade med honom idag och vi gick igenom fallet. Han är på gott humör, säger James Parkman.

Under 90-talet var svensken alltså en av ledarna för den så kallade Uppsalamaffian. Han dömdes till flera fängelsestraff för ekonomisk brottslighet och våldsbrott.

Trots de tidigare fängelsedomarna lyckades han göra karriär som internationell dataspelsdirektör. Bolaget gick i konkurs med skulder motsvarande 1,5 miljarder kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".