1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Västerntrenden

I höst riktar vi blickarna västerut och tar oss tillbaks till en tid av cowboys och indianer. Pochahontas och Macahans leder oss på rätt väg. På vår resa genom säsongens trender så stannar diligensen den här veckan i vilda västern.

Välkommen till vilda västern. En värld av fransar, ponchos och cowboyhattar. I hösten låter vi oss inspireras av cowboys och indianer. I septembernumret av den amerikanska upplagan av modemagasinet elle, pryder sångerskan Jessica Simpson omslaget iklädd blåjeans, ett bälte med ett riktigt maffigt spänne och en rödrutig skjorta. Cowbooyinspirerat är bara förnamnet. Häng på trenden du också.

Fransar
Låt indianprinsessan Pochahontas leda vägen i höst och satsa på fransar. Du hittar dem på bland annat väskor till skor. Gucci visar bland annat ett par knähöga skinnstövlar med fransar som hänger ner till marken. Inspireras av dem eller varför inte säsongens mockasinliknande stövlar med fransar på. Du hittar de i billiga varianter i flera av de större skokedjorna.

Väst
De är många den här säsongen, västarna. Flera av dem är helt klart inspirerade av vilda västen. Cavalli visar bland annat en vit väst översållad med små nitar och långa fransar istället för knappar. Du kan även satsa på en väst i mocka eller i jeans för rätta präriekänslan. När det gäller västar kan man även ta på två västar på samma gång.

– Den här bruna pochahontasliknande västen med fransar är jättesnygg till en lång jeansskjorta, säger butiksbiträdet Gulstan Timori.

Skjorta
Med en rutig skjorta så sätter du cowboytrenden. Eller varför inte en med veterninspirerade broderier. Flera kedjor har cowboyinspirerade skjortor den här säsongen. Satsa gärna på en något tightare modell istoppad i jeansen. Ett skinnbälte till känns som ett säkert kort och en självklar accessoar. Den skjortkunnige jeansexperten Hampus Luhanko berättar att man i den butik han jobbar i år satsat stort på just skjortor i västernmodeller.

– Den här säsongen kommer det att vara mycket västerninspirerade skjortor och toppar, säger Hampus Luhanko.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".