1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Eftermiddag var på plats i Fröslunda!

P4 Sörmland var på plats i centrala Fröslunda igår eftermiddag. Bland våra gäster fanns dessa två ungdomar, Kamil Murad och Kenan Softic. Båda har växt upp och bott i Fröslunda. De tyckte bland annat att ett fritidshus skulle lösa många problem

  

Eftermiddagens reporter Joel Hedin begav sig ut på stan för att höra vad Fröslundaborna vill ändra och påverka. Såhär tyckte Sara och Meyez som bor i Lagersberg:

 

 Bostadsområdet Fröslunda i Eskilstuna beskrivs i medierna ofta som ett område präglat av problem, stök i skolan och skadegörelse. Men de som vi har pratat med som bor i området har en annan bild. Faisa Ali är 19 år och har bott i Fröslunda i åtta år.

Leila Zoubir mötte inte bara våra gäster på plats, utan hade också ställt frågor till Katrin Säfström som är chefredaktör på tidningen Folket. Bland annat berättar hon att en del boende i Fröslunda inte känner igen sig i mediebilden av deras område. I inslaget hör vi också Gunnar Nygren, medieforskare och lärare i journalistik vid Södertörns högskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".