Åsa Stöckel

 

Namn: Åsa Stöckel

Min uppgift på SR Sörmland: programleder eftermiddagsprogrammet mån-tors

Bakgrund:
16-22 svetsare och grovplåtslagare på en mekanisk verkstad i Kiruna
22-24 Gymnasiet i Kiruna och Journalisthögskolan i Göteborg
24-44 Journalist inom etermedia, Radio Norrbotten i Luleå, Konsumentmagasinet och Tvärsnytt i Karlstad, Mittnytt i Östersund, Aktuellt, Rapport, Dagens Eko i huvudstaden, Östnytt i Norrköping, Radio Stockholm, TV4 Nyhetsmorgon, SR Sörmland i Eskilstuna 

Bor: I lägenhet i Eskilstuna

Familj: Ludvig, 14 år och David,  12 år

Det bästa med mitt jobb: Att jag lär mig så mycket blandat med musik, vilket möjligen skulle kunna vara meningen med livet.

Mitt favoritprogram i radio/TV: Dr Phil, Musikministeriet i TV, Roll On och Mammas nya kille i Radio (P3 på helgerna)

Om jag fick en ledig vecka och en miljon kronor i fickan skulle jag: Hyra en pedagogisk proffsmusiker och danslärare, ett slott med pool, några gourmékockar, hembiträden, elgitarrer och jättejättestora förstärkare!

Mitt smultronställe på jorden: Snickarboden i min stuga i Älgnäs

Min hemliga last: Jag tycker om maskiner, slipmaskiner, elhyvel, cirkelsågar - allt som rör sig utom motorsågar.

Musik jag njuter till: All musik som Gunnar Idenstam och Johan Hedin skapat på orgel och nyckelharpa. Jord - en otroligt spelglad grupp från Tornedalen och Nordic Beat, fyra kvinnor från fyra nordiska länder som spelar konstmusik. Ale Möller band och framförallt violinisten. Beth Hart om det inte ska vara svenskt, ”I’ll stay with you” är min favoritlåt.

Person jag skulle vilja träffa: Eddie Izzard. Han är en riktigt skicklig komiker ibland klädd i kvinnokläder. Jag känner att vi skulle ha mycket roligt ihop. Jag tycker att udda människor med superbegåvning är helt oemotståndliga.

Det bästa med radio: Finns överallt, fint sällskap, skingrar tystnad och väljer man rätt så slipper man den urtöntiga reklamen också.

Varför ska man lyssna på P4?: Därför då vet man att man får lyssna på personer som finns i närheten på riktigt.

Hör av dig till:
asa.stockel@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".