Ruben Börjesson

Namn: Ruben Börjesson
Bor: I Runtuna knappt 2 mil norr om Nyköping
Familj: Fru, tre barn och två katter.

Bakgrund: Bilgalen så länge jag minns. Började som kartläsare åt pappa i orienteringstävlingar i slutet på 50-talet. Tog över ratten själv när jag fick körkort men då var det rally som gällde. Har tagit hem ett par medaljer i rally SM, vunnit det internationella polisrallyt i Belgien, ungefär som EM för poliser, sex gånger. Trafikpolis i Sörmland sedan 1969. Jobbat en hel del med förarutbildning med inriktning på skydd och säkerhet både inom och utom polisen, lite var stans i världen. Testar bilar med tidningen Teknikens Värld.

Det bästa med mitt jobb: polisjobbet alltså: Att ställas inför helt oförberedda situationer där alla förväntar sig att det är jag som har lösningen.

Mina favoritprogram i radio och TV: Lyssnar mycket på P1 när jag åker bil. På TV är det nyheter om jag lyckas ha fjärrkontrollen, annars blir det MTV och olika Jackass inslag och engelska deckare.

Musik jag gillar: Countrylåtar med underfundiga texter lyssnar jag på om och om igen.

Bästa klokorden: All tid som finns har du framför dig.

Hör gärna av dig till mig:
Ruben Börjesson
itrafiken@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".