Lisa Syrén och frågepärmen på bordet. Foto: Alexander Donka/Sveriges Radio
Lisa Syrén. Frågepärmen ligger på bordet. Foto: Alexander Donka/Sveriges Radio

Vill du skriva en fråga till programmet?

Även du som lyssnar på Ring så spelar vi kan vara med och skapa kluriga frågor till programmet.

Hitta på en lagom svår fråga (det kan handla om till exempel historia, geografi, kultur, sport, politik). Svaret ska vara klart och koncist och det får inte förekomma flera olika rätta svar på den fråga du konstruerar.

Att hitta rätt svårighetsgrad på frågorna kan vara svårt. Det som någon går bet på är oftast lätt för någon annan. Att dessutom vara under tidspress och veta att några miljoner sitter och lyssnar brukar inte göra saken lättare när man ska svara.

Klurig rubrik

Många är de lyssnare som klarat frågan med hjälp av rubriken. Den finurliga frågerubriken har blivit något av programmets signum genom åren. Nu har du chansen att själv knåpa ihop en sådan rubrik.
Oftast kan man dela upp ett frågesvar i flera delar. Till exempel Ekman. En ek och en man. Finns det någon bra omskrivning för ek? Tja, mörkt träslag, wasaträ, sparbanksträd. En man då? Maskulin, herre, gubbe. Om svaret är Ekman skulle man alltså kunna ha rubriken: Sparbanksträd och herre. Vill man göra det ännu lite svårare kan rubriken bli Sparbanksträdsgubbe. Ekman.

Mejla din fråga till: ring.p4@sverigesradio.se

Mer om Allt om Ring så spelar vi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".